dimarts, 26 d’agost del 2008

Conte Creatiu de Creació.

L'Univers estava trist. Sempre ho estava. Mai s'acostumava a la soledat i els segons de mil·leni li passaven amb comptagotes.
Diuen, que en la època més i més trista que mai havia passat succeí un fet que el va fer sentir pletòric; es creuà amb un altre Univers.
A l'altre Univers li sobreeixia la felicitat pertot i li va prometre a l'Univers que es quedaria una temporada per fer-li companyia.
Però l'Univers sabia que estava en un cercle tancat. L'altre Univers marxaria i ell quedaria sol i trist una altra vegada. I potser inspirat per la felicitat de l'altre, s'hi va oposar. "Seré feliç", es va dir.
Diuen que l'Univers va prendre una decisió important. "Ara que sóc feliç", va pensar, "faré que la meva felicitat duri per sempre". I va executar-ho de l'única forma possible: explotant. Va explotar molt i molt fort, per fer miques totes les parts d'ell, que eren fetes de felicitat, fins a convertir-les en pols. I de la pols en va fer estrelles. I de la pols d'estrelles planetes. I asteroides. I satèl·lits. I amb allò, vida. I cada estrella, i planeta, i asteroide, i satèl·lit, i cada vida era feliç. I ell, repartit per cada una d'aquelles creacions, també.

Diuen que ara encara hi ha aquella pols d'estrelles escampada pel nostre minúscul planeta. Que el vent l'escampa. Que cada cop que el vent ens aixeca els cabells la pols d'estrelles ens els entortolliga.
Diuen que sempre que respirem o riem, agafem una glopada de pols d'estrelles, i som una miqueta més feliços.
I diuen... que a qualsevol que ara estigui somrient, la pols d'estrelles se li ficarà pel nas fent-li pessigolles.

4 comentaris:

Striper ha dit...

Saps sobre l'univers que diuen que es infinit qualsevol punt amb ell es el centre, o sigui que tots som el centre del univers. ho va dir Stephen Hawking . I si hi ha un striper que es despulla i os fa despullar, en anem veient.
Pd: las lletres de verificacio per els comentaris nomes son un entrebanc per comentar.

Anònim ha dit...

Ei! saps que acabo de notar com empassava una mica de pols d'estrelles??? ara sí que sóc feliç!

estrip ha dit...

molt bonic, comences a volar entre pols estel·lar...

Helena Florenti ha dit...

Gràcies!!!

Estic treballant el tema de les estrelles amb nens petits i crec que és una molt bona història per explicar.